Glögg

 
 
Årets glögg och ett gäng pepparkakor. Efter första advent är det här min standardmiddag. Ohyes. Hittade ett bra recept på pepparkakor på vegankrubb.se så tänkte dela med mig av det. Here we go; 
 
  • Mjölkfritt margarin - 300 g
  • Socker - 5 dl
  • Sirap, ljus eller mörk - 1 dl
  • Malen ingefära - 2 msk
  • Malen kanel - 3 msk
  • Malda kryddnejlikor - 2 msk
  • Stött eller mald kardemumma - 4 tsk
  • Bikarbonat - 1 msk
  • Vatten - 2 dl
  • Vetemjöl - 1 1/2 dl (900 g)

Instruktioner:

Rör rumsvarmt fett, socker och sirap smidigt. Blanda i kryddorna och bikarbonat och tillsätt sedan vattnet och det mesta av mjölet. Och knåda ihop till en fast deg.
Det går bra att göra degen i matberedare men då får bara en halv sats åt gången plats.
Tillsätt då allt från början, margarinet kallt och skuret i kuber, också nu sparar du en del av mjölet för att knåda in vid utbakningen. Låt degen vila övertäckt i kylskåp i minst 1 dygn.

När det är dags att baka ut degen delar du den i mindre bitar och kavlar ut den mycket tunt, nästan så tunt det bara går. Mjöla kavel och bakbord och vänd degen ett par gånger. Ta ut kakor med mått och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader i 4-5 minuter.

 

Åh, nomnomnom!

 

Allmänt | | Kommentera |
Upp